انواع دستگاه بلوک زنی از لحاظ کاربرد
دستگاه های بلوک زنی از لحاظ کاربرد و کارایی نیز می توانند به چند دسته مختلف تقسیم بندی شوند. این دستگاه ها به واسطه داشتن کاربردهای متنوع، می توانند برای انواع کارگاه های کوچک تا بزرگ مناسب باشند. بنابراین، لازم است که خریداران انواع دستگاه بلوک زنی، ابتدا نیاز خود را بررسی کنند. سپس بر اساس آن اقدام به خرید دستگاه های بلوک زنی مناسب نمایند.
دستگاه بلوک زنی دستی یکی از ساده ترین انواع دستگاه های بلوک زنی موجود در بازار کشور ایران است. این دستگاه با حجم محدود اقدام به تولید بلوک های دیواری و سقفی می کند. برای استفاده از این دستگاه بلوک زنی، نیاز به یک اپراتور خبره و باتجربه می باشد. در صورتی که اپراتور سرعت عمل خوبی برای تولید بلوک داشته باشد، می توان از دستگاه بلوک زنی دستی برای تولید حجم بیشتری از بلوک استفاده کرد.
دستگاه بلوک زنی دستی دارای قیمت مناسب تری نسبت به دستگاه های بلوک زنی اتوماتیک است. به همین خاطر، می توان این دستگاه را به عنوان یک دستگاه مقرون به صرفه برای کارگاه های صنعتی کوچک تا بزرگ خریداری و مورد استفاده قرار داد.
- دستگاه بلوک زنی نیمه اتوماتیک
دستگاه بلوک زنی نیمه اتوماتیک یکی از انواع دستگاه های بلوک زنی موجود در بازار است که می تواند برای تولید بلوک های متنوع با حجم مختلف مورد استفاده قرار گیرد. این دستگاه های بلوک زنی نیز دارای تعداد قالب های متفاوتی اند. بنابراین، می توان از این دستگاه ها نیز برای تولید حجم مختلفی از بلوک های آماده سقفی و دیواری استفاده کرد.
دستگاه بلوک زنی نیمه اتوماتیک به عنوان یکی از رایج ترین انواع دستگاه های بلوک زنی است که با قیمت مناسبی قابل تهیه می شود. از مزایای این دستگاه بلوک زنی می توان به قیمت مناسب و سرعت بالای تولید بلوک اشاره کرد که در نمونه های دستی شاهد این مزایا نبودیم. به هر حال با کمک دستگاه بلوک زنی نیمه اتوماتیک، می توان به راحتی یک کسب و کار متوسط تا حرفه ای را با در کارگاه های بلوک زنی راه اندازی کرد.
- دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک
دستگاه های بلوک زنی تمام اتوماتیک از جمله انواع دستگاه های بلوک زنی موجود در بازار کشور ایران هستند که با قیمت مناسب، کیفیت بالا و سرعت تولید بلوک های سقفی و دیواری مورد استفاده قرار می گیرند. دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک نیز دارای تعداد قالب های متعددی است. اما بزرگ ترین و حرفه ای ترین دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک دارای 12 قالب بوده که قیمت نسبتا بالایی دارد و به راحتی می تواند برای تولید بلوک های متعدد نیز مورد استفاده قرار گیرد.
دستگاه بلوک زنی تمام اتوماتیک به دلیل اینکه نیازی به اپراتور برای تولید بلوک ندارد، می تواند با سرعت بسیار بیشتری اقدام به تولید بلوک های سقفی و دیواری کند. به همین خاطر، این دستگاه ها می توانند برای کارگاه های بزرگ و حرفه ای گزینه بهتری نسبت به دستگاه های بلوک زنی نیمه اتوماتیک باشند.
انواع دستگاه بلوک زنی از نظر سایز بندی و میزان کار
دستگاه های بلوک زنی از نظر سایز بندی و میزان کار، به انواع مختلفی تقسیم بندی می شوند. بنابراین، می توان هر یک از این دستگاه ها را بر اساس میزان کار یک کارگاه انتخاب و خریداری کرد. به طور کلی، دستگاه های بلوک زنی دارای تعداد قالب های متعددی هستند. تعداد قالب این دستگاه ها از دو الی 3 قالب شروع می شود و به 12 قالب نیز می رسد. بدیهی است که هر چقدر تعداد قالب های دستگاه بلوک زنی بیشتر باشد، سایز دستگاه های بلوک زنی نیز افزایش پیدا می کند.
البته سایزبندی دستگاه بلوک زنی بر اساس برند دستگاه بلوک زنی متفاوت است. بنابراین، نمی توان سایزبندی را به عنوان یکی از معیارهای تقسیم بندی انواع دستگاه بلوک زنی شناخت. اما اگر بخواهیم یک نمای کلی از انواع دستگاه های بلوک زنی از نظر سایز بدهیم باید دستگاه های بلوک زنی را به دو دسته رومیزی و کارگاهی تقسیم بندی کنیم.
دستگاه بلوک زنی رومیزی یکی از انواع دستگاه های بلوک زنی موجود در بازار است که برای تولید بلوک های کوچک و با سایز کم مورد استفاده قرار می گیرد. این دستگاه دارای وزن کمتری نسبت به دستگاه بلوک زنی کارگاهی می باشد. به همین خاطر، می توان آن ها را برای کارگاه های کوچک تر مورد استفاده قرار داد. البته دستگاه های بلوک زنی رومیزی می توانند با ظرفیت های مختلفی کار کنند و این موضوع میزان ظرفیت کار آن ها را متفاوت کرده است.
معمولا این دستگاه ها می توانند در هر شیفت کاری بین 600 تا 1000 عدد بلوک را تولید و به بازار عرضه کنند. وزن بلوک های تولیدی توسط این دستگاه کمتر از دستگاه های دیگر است. به همین خاطر، کاربرد این دستگاه نسبت به دستگاه بلوک زنی کارگاهی، متفاوت است.
دستگاه بلوک زنی کارگاهی یکی دیگر از انواع دستگاه های بلوک زنی است که می تواند برای کارگاه های بلوک زنی کوچک تا بزرگ مورد استفاده قرار گیرد. این دستگاه ها دارای تعداد قالب های متعددی هستند. بنابراین، انتخاب آن ها بر اساس کارایی کارگاه و میزان کار آن تعیین می شود.
دستگاه های بلوک زنی کارگاهی 2 قالبه، یکی از معمولی ترین انواع دستگاه های بلوک زنی کارگاهی اند که عمدتا به صورت دستی کار می کنند. با کمک این دستگاه بلوک زنی سرعت کار به شدت پایین می آید. اما گاهی بسته به نیاز کارگاه و بودجه برای راه اندازی آن، خرید این دستگاه های بلوک زنی مزیت های بیشتری دارد.
دستگاه های بلوک زنی 4 قالبه، 5 قالبه و بزرگ تر، می توانند گزینه بهتری برای کارگاه هایی با ظرفیت متوسط باشند. این دستگاه ها نیز به صورت نیمه اتوماتیک، دستی و یا تمام اتوماتیک کار می کنند. بزرگ ترین دستگاه بلوک زنی کارگاهی که دارای وزن بسیار زیادی نیز می باشد، دستگاه بلوک زنی 12 قالبه است که به صورت تمام اتوماتیک کار می کند. این دستگاه می تواند حجم زیادی از بلوک ها را در یک شیفت کاری تولید کند.